Spelregels

De spelregels van de Nationale Jeugdkrakercompetitie

1. Leerlingen uit groepen 7 of 8 van het basisonderwijs kunnen zich, samen met hun leerkracht, inschrijven voor de competitie. Ook leerlingen van speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs kunnen deelnemen. 
2. Scholen kunnen met meerdere teams meespelen. Een team kan bestaan uit een klas, maar een klas kan ook met meerdere teams meedoen.
3. Je kunt je inschrijven door op de site het inschrijfformulier volledig in te vullen en te versturen. De uiterste inschrijfdatum is donderdag 8 mei 2024.
4. Tijdens de competitie kun je je teamnaam niet wijzigen.
5. Het inschrijfgeld bedraagt € 75,00 (incl. btw) per team.
6. De competitie loopt van 13 mei tot en met 27 juni 2024 en bestaat uit 1 proefronde (deze proefronde telt niet mee in de scores), 4 speelrondes, een beslissende ronde (indien nodig) en een finale.
7. De 4 teams met de hoogste scores plaatsen zich voor de finale. Als er meer of juist minder teams zijn met de hoogste score, organiseren we beslissende rondes om te bepalen welke teams doorgaan naar de finale. 
8. De finale kunnen we, in overleg met de finalisten, verplaatsen naar een andere dag.
9. Tijdens elke ronde kun je op de website een vijftal krakers vinden.
10.  Een onafhankelijke en deskundige redactie die bestaat uit de bibliothecarissen van openbare bibliotheken, bedenkt de vragen.
11. De 3 teams met het hoogste aantal punten in de finale, komen in aanmerking voor de prijzen. Bij gelijke stand wordt er ook gekeken naar de tijd. 
12. De eerste prijs bedraagt € 300, de tweede prijs € 200 en de derde prijs € 100.
13. In alle gevallen waarin deze spelregels niet voorzien, beslist de organisatie van de Nationale Jeugdkrakercompetitie.

Heb je nog een vraag en of opmerking? Neem dan contact met ons op!